Kategoriarkiv: Nyheter

Extrastämma och ordinarie föreningsstämma 2018

Extrastämma och ordinarie föreningsstämma  2018   

Enligt medlemsinfo i januari och februari hålls en extrastämma under våren pga de stadgeändringar som alla Brf:er är tvingade att införa senast i juni.

 -Extrastämma den 24 april 2018
 -Ordinarie årsstämma den 29 maj 2018
Vid extrastämman tas första beslutet om nya stadgar och på den ordinarie årsstämman fastställs stadgebeslut utöver de ordinarie stämmopunkterna. Kallelser och stämmohandlingar skickas ut till medlemmarna.

El- och vattenavläsning 31/12 2016

EL och VATTENAVLÄSNING 31/12
Sedan hösten 2015 har vi haft individuell debitering av el och vatten baserat på verklig förbrukning i varje lägenhet. Vi läser av i december och juni och ändrar debiteringen från april respektive oktober. Syftet är att var och en ansvarar för sin förbrukning.
Nu är det alltså snart dags igen. Siffrorna ska läsas av den 31/12 eller om ni inte är hemma gör det närmast möjliga dag före eller efter. Det viktiga är att ni anger datum för avläsning. Ni som fick nya vattenmätare under hösten – er förbrukning kommer att räknas från mätarstart till nu.

Eftersom det är många nyinflyttade som inte har gjort avläsningen så bifogas beskrivning och bilder nedan. Alla är också välkomna att höra av er med frågor. I vissa lägenheter sitter mätarna rätt svåråtkomligt. Ett tips är att fota mätaren och läsa av fotot.

De uppgifter vi behöver är:

 • Datum för avläsning
 • Lägenhetsnummer
 • Namn
 • Mätarställning el
 • Mätarställning vatten kallt
 • Mätarställning vatten varmtSvaret skickas till avlasning@hammarbykanal.se  och skriv gärna lägenhetsnumret i ämnesraden.Beskrivning:
  Elmätaren som ska läsas av sitter i säkringsskåpet, se bild nedan. LCD displayen i din hall ska du inte läsa av, den displayen tillhör ett gammalt fastighetssystem som ej längre är i drift. Elmätare

  Vattenmätarna sitter i de flesta fall bakom inspektionsluckan i badrummet, den ena mätaren kan vara svår att se i vissa lägenheter, sitter högt upp. Mätarna kan vara placerade på annat ställe, t.ex i köket. Varmvatten ETWD är röd och Kallvatten ETKD är blå eller vit, se bild nedan. Hur du öppnar inspektionsluckan kan du läsa om under Frågor & Svar (Fråga: Jag ska byta kran, hur stänger jag av vattnet?).

  VattenmätareMed vänlig hälsning
  Styrelsen / Gunilla Axelsson

Ny debitering av el och vatten from oktober

Hej

Avläsningen av el och vatten den 30/6 har nu sammanställts och underlagen är lämnade till Menja AB för inlägg på våra avgiftsavier för okt-dec.

Debitering baserad på verklig förbrukning gäller för de flesta lägenheter förutom ett fåtal med felaktig elmätare där en schablonberäkning görs.

Tack till alla för de inlämnade siffrorna, trots vissa svåra placeringar av mätare!

Hälsningar från styrelsen