El- och vattenavläsning 31/12 2016

EL och VATTENAVLÄSNING 31/12
Sedan hösten 2015 har vi haft individuell debitering av el och vatten baserat på verklig förbrukning i varje lägenhet. Vi läser av i december och juni och ändrar debiteringen från april respektive oktober. Syftet är att var och en ansvarar för sin förbrukning.
Nu är det alltså snart dags igen. Siffrorna ska läsas av den 31/12 eller om ni inte är hemma gör det närmast möjliga dag före eller efter. Det viktiga är att ni anger datum för avläsning. Ni som fick nya vattenmätare under hösten – er förbrukning kommer att räknas från mätarstart till nu.

Eftersom det är många nyinflyttade som inte har gjort avläsningen så bifogas beskrivning och bilder nedan. Alla är också välkomna att höra av er med frågor. I vissa lägenheter sitter mätarna rätt svåråtkomligt. Ett tips är att fota mätaren och läsa av fotot.

De uppgifter vi behöver är:

 • Datum för avläsning
 • Lägenhetsnummer
 • Namn
 • Mätarställning el
 • Mätarställning vatten kallt
 • Mätarställning vatten varmtSvaret skickas till avlasning@hammarbykanal.se  och skriv gärna lägenhetsnumret i ämnesraden.Beskrivning:
  Elmätaren som ska läsas av sitter i säkringsskåpet, se bild nedan. LCD displayen i din hall ska du inte läsa av, den displayen tillhör ett gammalt fastighetssystem som ej längre är i drift. Elmätare

  Vattenmätarna sitter i de flesta fall bakom inspektionsluckan i badrummet, den ena mätaren kan vara svår att se i vissa lägenheter, sitter högt upp. Mätarna kan vara placerade på annat ställe, t.ex i köket. Varmvatten ETWD är röd och Kallvatten ETKD är blå eller vit, se bild nedan. Hur du öppnar inspektionsluckan kan du läsa om under Frågor & Svar (Fråga: Jag ska byta kran, hur stänger jag av vattnet?).

  VattenmätareMed vänlig hälsning
  Styrelsen / Gunilla Axelsson